Băuturile recomandate în dieta Montignac

11 noiembrie 2013 18:55   Sănătate
Ultima actualizare:

Michel Montignac apreciază că alcoolul poate contribui la creşterea în greutate dacă este consumat într-o cantitate excesivă. Dacă este băut în mod rezonabil, este posibil ca alcoolul să nu aibă efecte nedorite. În faza de slăbit, este bine să se limiteze consumul de alcool la un singur păhărel de vin băut la sfârşitul mesei. Ideal este să se renunţaţi şi la această „porţie" pentru a nu fi tentaţi să beţi mai mult. După eliminarea kilogramele în exces, sunt permise două, trei pahare de vin pe zi.

Alcoolul furnizează un aport energetic care va fi valorificat de organism, în mod prioritar. Astfel că, organismul nu va apela la grăsimile de rezervă pe post de carburant. În acestă situaţie, alcoolul blochează slăbirea. Dar acest lucru se întâmplă, în special, când alcoolul este consumat pe stomacul gol.

În schimb, după o masă când s-au consumat mai ales protide-lipide (carne, peşte, brânzeturi) alcoolul se metabolizează mai încet, şi din acest motiv, nu contribuie la producerea unor rezerve neplăcute de grăsime.

Dar, altfel stau lucrurile în cazul băuturilor- aperitiv. Acestea trebuie abandonate fără nici un regret. Dacă sunteţi la o petrecere, pentru a nu face notă discordantă faţă de ceilalţi oaspeţi, beţi un suc de roşii sau o altă băutură nealcoolizată. În opinia nutriţionistului Michel Montignac, singurul aperitiv nobil este şampania sau vinul de calitate. Dar nu trebuie să acceptaţi la aperitiv un pahar de lichior dacă vinul sau şampania nu vă plac. Tot la aperitive, atenţie la glucidele rele: chipsurile, prăjiturelele sărate etc. Optaţi pentru măsline, două-trei cuburi de brânză, o bucăţică de cârnat sau chiar peşte afumat. Aceste „porţii" de hrană întârzie, astfel, trecerea alcoolului în sânge.

Mai multe