Bea ceai de cimbrişor dacă ai mâinile reci

31 octombrie 2012 14:56   Sănătate
Ultima actualizare:

Ai mâinile şi picioarele mereu reci? Înseamnă că ai probleme cu circulaţia periferică. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune cum tratăm aceste simptome.

Pentru a scăpa de senzaţia de mâini şi piciore reci trebuie să renunţaţi la ţigări şi să mâncaţi sănătos. Ca plante medicinale ce pot fi utilizate putem aminti castanul sălbatic, cimbrişor, coada-şori­celului, măceşul, pinul. Pot fi folosite sub forma de ceaiuri pentru uz intern sau pentru băi, pentru uz extern.

Ceaiul de cim­brişor este un bun leac pentru mânile reci. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 200 ml apă clocotită şi se beau 2 căni pe zi. Pune sângele în mişcare şi ne scapă de senzaţia neplăcută de frig din corp.

Măceşele nu sunt doar o bună sursă de vitamina C, ci ajută şi la îmbunătăţirea cir­culaţiei. Preparaţi un decoct dintr-o lingură de fructe, la o cană cu apă clocotită care se fierbe 10 minute. Se beau 2 căni pe zi

Castanul săl­batic este un aliat când vine vorba de picioare reci. Se prepară un decoct dintr-o lingură de scoarţă la 250 ml apă clocotită, se fierb 20 de minute, apoi se strecoară. Se fac băi locale, calde

Compresele  cal­­­­­­de cu ceai de coada-şoricelului sunt eficiente atunci când ai picioarele reci ca gehaţa. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori la 200 ml de apă rece, se fierbe 15 minute, se aplică comprese locale calde.

Mai multe