Bea sucul de fructe cu paiul!

28 iunie 2016 20:13   Sănătate
Ultima actualizare:

Cine nu-şi doreşte o dantură albă şi strălucitoare? Însă, pe lângă periajele obligatorii, trebuie să ţii cont şi de ce mănânci.

Iată că nu doar bomboanele, caramelele şi sucul acidulat îţi atacă dinţii, ci şi vitaminele sau vinul alb au acelaşi impact nefast!  

Nuga poate strica dinții

Nuga este un produs pe bază de miere, zahăr şi fructe uscate şi poate face ravagii la nivelul dinţilor. Dacă, totuşi, îţi place foarte mult şi nu rezişti ispitei, soluţia este să o mănânci ronţăind-o, deoarece contactul prelungit cu dinţii măreşte riscul de a face carii. Şi este obligatoriu să foloseşti imediat periuţa de dinţi! Aceste sfaturi sunt valabile pentru toate tipurile de bomboane, conform blog.magzone.ro.

Sucul de fructe nu este inofensiv pentru dantură

În special băuturile pe bază de concentraţi sunt foarte bogate în zahăr şi îţi pot ataca dinţii ca orice alt aliment dulce. Cel mai bun truc pentru a profita de aceste alimente, protejându-ţi totodată gura, este de a le bea cu un pai, pentru a limita contactul dintre băutură şi dinţi.

Vitaminele de ronţăit

Suplimentele de vitamina C sub formă de pastiluţe nu sunt indicate! Zahărul pe care acestea îl conţin este atât de fin încât se lipeşte perfect de cavitatea ta orală şi măreşte riscul apariţiei cariilor. Foloseşte suplimentele de vitamine sub formă de capsule.

Sosul barbeque este delicios, însă conţine mult zahăr. Aşadar, după ce ai consumat nişte cotlete sau chifteluţe marinate se impune periajul dinţilor.

Vinul alb

Şi aciditatea este la fel de nocivă pentru dinţi. Cea pe care o conţine vinul alb are un efect coroziv asupra smalţului, lăsând dinţii fără protecţie împotriva hranei pe care o consumi. Dacă bei un pahar de vin alb, cel mai bine e să mânânci brânză în acelaşi timp. Bogată în proteine, calciu şi fosfor, aceasta poate contra efectele acidităţii.

Fructele uscate

Dacă unele fructe proaspete pline de apă sunt benefice pentru sănătatea orală, fructele uscate au exact efectul opus. Fibrele lor reţin particule de zahăr foarte fine, la fel ca vitaminele de ronţăit şi bomboanele. Cea mai bună soluţie este să înlocuieşti un pumn de fructe uscate cu un măr.

Mai multe