Beneficiile ciocolatei negre
Ciocolata neagră conţine antioxidanţi - cacaoa din ciocolata neagră oferă o cantitate dublă de antioxidanţi faţă de cât oferă un pahar de vin roşu.
Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui –flavonoizii din cacao ajută vasele de sânge din creier să se dilate şi astfel permit pătrunderea unei cantităţi mai mari de sânge şi oxigen. Când consumăm ciocolată neagră ajutăm creierul să lupte cu oboseala şi stresul.
Împiedică deteriorarea celulelor – ciocolata neagră împiedică deteriorarea celulară şi îmbunătăţeşte nivelul zahărului din sânge.
Îmbunăţeşte starea de spirit –feniletilamina conţinută induce o stare de excitaţie şi euforie asemănătoare cu cele din timpul preludiului.
Previne oboseala cronică– cacaoa te ajută atunci când suferi de oboseală cronică. Consumă zilnic în jur de 50 de grame de ciocolată neagră cu un conţinut de cacao de 85%, timp de o săptămână, şi nu te vei mai simţi atât de obosit.
Reduce riscul unui atac de cord - o dietă bogată în pudră de cacao şi ciocolată neagră conţine un nivel ridicat de antioxidanţi şi de colesterol bun. Este aproape la fel de eficientă ca şi medicamentele antihipertensive. Scade cu 20% riscul unui atac de cord, cu 10% apariţia unei boli coronariene şi cu 8% moartea prematură.
La ce să fii atent când cumperi?- Verifică termenul de valabilitate şi eticheta nutriţională. Atenţie dacă eşti alergic la nuci sau alune! - Ambalajul trebuie să fie intact, hârtia să nu fie pătată, ruptă sau deteriorată. Când cumperi, fii atent la mirosul specific de rânced!- Evită să iei ciocolată de la buticurile din colţ de stradă.