Beneficiile uleiului de peşte
Oricine ştie că peştele este foarte sănătos şi trebuie consumat cel puţin de două ori pe săptămână. Dar şi uleiul de peşte are rolul său bine definit. Acizii graşi Omega-3 din uleiul de peşte protejează inima, scad colesterolul „rău” şi luptă chiar împotriva obezităţii.
Protejează inima
Acizii graşi Omega-3 întâlniţi în uleiul de peşte protejează inima şi vasele de sânge. În plus, acest ulei deţine proprietăţi antiinflamatoare, ce pot stabiliza plăcile de aterom. Acestea cresc semnificativ riscul de apariţie a infarctului miocardic şi a accidentului vascular cerebral.
ADHD
Uleiul de peşte poate fi de folos şi în cazul copiilor şi adulţilor tineri care suferă de tulburări de comportament, precum ADHD. Acizii graşi Omega-3 consumaţi zilnic (între 8 şi 16 grame) pot aduce îmbunătăţiri sănătăţii mentale. Mai mult, Omega-3 poate îmbunătăţi memoria.
Boala Alzheimer
Uleiul de peşte poate proteja împotriva bolii Alzhei-mer mai ales dacă ţineţi o dietă bogată în fructe şi legume şi săracă în grăsimi saturate, sare şi zahăr.
Afecţiunile oculare
Consumul adecvat de acizi graşi Omega-3 poate combate afecţiunile care duc la scăderea vederii, precum degenerescenţă maculară legată de vârstă sau cataractă.
Scleroză multiplă
Uleiul de peşte ajută persoanele care suferă de scleroză multiplă, datorită efectelor protectoare asupra creierului şi a sistemului nervos.
Sănătatea fătului
Consumul de acizi graşi Omega-3 în timpul sarcinii poate îmbunătăţi dezvoltarea cognitivă şi motorie a fătului. Este recomandat să consumaţi ulei de peşte în special în ultimele 3 luni de sarcină, pentru a îmbunătăţi dezvoltarea senzorială, cognitivă şi motorie a fătului. Este recomandat să introduceţi în dietă peştele, precum cod, anşoa, hering, sardine, somon şi macrou, conform www.farmaciata.ro.