Beneficiile zmeurei asupra sănătății

6 august 2014 11:22   Sănătate
Ultima actualizare:

Are o aromă deosebită, un gust dulce-acrișor care o face extreme de gustoasă, dar și nenumărate beneficii asupra sănătății. Zmeura este ideală pentru o cură ușoară, de vară.

Utilă în curele de slăbire

Zmeura este unul dintre cele mai eficiente fructe care luptă cu kilogramele în plus. Consumă 200 de grame zilnic, timp de o lună, dimineaţa, pe stomacul gol. Ajută la scăderea poftei de mâncare.

Totodată, o astfel de cură este recomandată şi pentru menţinerea sănătăţii pielii. Antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.

Previne apariţia cancerului

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Ohio, SUA, aceste fructe de pădure au proprietăţi anticancer, în special a celui de esofag şi de colon. Acest fapt se datoreaza antocianinelor, nişte antioxidanţi care împiedică dezvoltarea de celule canceroase în organism.

Protejează ochii

Unul dintre cele mai importante beneficii a zmeurei este protecţia împotriva degenerescenţei maculare, o afecţiune oculară care, în timp, poate duce chiar la orbire. Potrivit  unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, persoanele care au consumat cel puţin 150 g de zmeură pe zi au prezentat un risc cu 36% mai mic de a contracta această boală (datorită vitaminelor A şi E, cât şi a antioxidanţilor). Așadar, nu ezita să mănânci zmeură, pentru o vedere „ca de vultur”.

Nu în ultimul rând, vitamina C conţinută de zmeură te ajută să-ţi întăreşti imunitatea. Totodată, te apără şi împotriva bolilor cardiovasculare. Astfel, o cură de două săptămâni, în care să consumi 300-400 de grame de astfel de fructe pe zi îţi va fi de mare ajutor.

Descoperă mai multe beneficii ale zmeurei pe clickpentrufemei.ro.

Mai multe