Berea previne pierderile de memorie
Consumul moderat de alcool e una dintre metodele care pot reduce riscul incidenţei declinului cognitiv şi al demenţei, potrivit mai multor cercetări desfăşurate în mediile academice internaţionale.
Un studiu desfăşurat pe un eşantion de peste 6.000 de subiecţi, a demonstrat că persoanele care consumau moderat bere aveau performanţe vizibil mai bune la testele de memorie, doza zilnică recomandată în cazul femeilor fiind de 330 ml bere, iar în cazul bărbaţilor de 660 ml.
„Rezultatele studiului au condus spre o unică concluzie: un consum moderat de alcool poate avea efecte pozitive pe termen lung în ceea ce priveşte reducerea riscului de apariţie al afecţiunilor degenerative şi pierderilor de memorie.
Acestea trebuie însă interpretate cu atenţie, pentru că un consum abuziv de alcool nu poate avea decât efecte negative", spune Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.