Bine de știut! Rinichii se îmbolnăvesc înainte de instalarea diabetului

12 mai 2016 18:34   Sănătate
Ultima actualizare:

Multe persoane trăiesc vreme îndelungată cu prediabet, fără să știe ce mare necaz le pândesc. Din păcate, riscul ca aceste persoane să se îmbolnăvească de diabet, în următorii ani, este destul de mare. Pentru a ieși din periculoasa capcană, există o singură șansă: prediabeticii trebuie să -și schimbe stilul de viaţă…

Diabetul este o cauză principală a bolilor de rinichi

Nu mai este o noutate că diabetul, o temută boală a acestui secol, reprezintă una dintre cauzele principale ale bolilor de rinichi. Numeroasele studii recente au descoperit însă că, în această privință,  problemele apar mai devreme decât au estimat specialiștii. Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Nordul Norvegiei au demonstrat că buna funcționare a rinichilor se deteriorează încă din faza de prediabet, iar această etapă se caracterizează prin valorle crescute ale zahărului din sânge, fără să atingă însă pragul diabetic. Pentru persoanele cu prediabet, specialiștii recomandă o dietă echilibrată și un stil de viață activ. În privința prediabetului, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, trage un semnal de alarmă în studiul: ”Pericolul ascuns  al prediabetului” și ne îndeamnă să  cunoaștem simptomele alarmante ale cumplitului pericol:

1”.Persoanele care sunt victimele prediabetului urinează des, le este foame și sete tot timpul.  2.  De asemenea, în cazul prediabeticilor sunt frecvente pierderile în greutate, fără niciun fel de explicaţie. 3.  Totodată, prediabeticii se confruntă deseori cu infecţii, în special cu infecţii fungice ale pielii şi/sau vaginale. 4. În același timp, prediabeticii amețesc frecvent, au stări de oboseală sau de confuzie în gândire”.

Alimentele recomandate de nutriționiști pentru victimele prediabetului sunt: pieptul de pui, pieptul de curcan, peștele, fructele de mare, laptele degresat, iaurtul degresat, tofu, lintea, mazarea, orezul brun, pastele integrale, pâinea integrală, cartofii dulci, merele, cireșele, zmeura, grapefruitul, spanacul, roșiile, salata, avocado, nucile, uleiul de masline, semințele..

Mai multe