Bitterul suedez, un celebru remediu fitoterapeutic cu efecte multiple
Ani la rândul, bitterul suedez a fost un remediu renumit cu multiple calități vindecătoare. Formula după care a fost conceput acest leac cu multe decenii în urmă, a fost readus în actualitate în urmă cu mai bine de trei decenii de renumita fitoterapeută austriacă, autoarea a numeroase cărți de medicină alternativă, Maria Treban. În timp, acest remediu a fost folosit de mii de bolnavi, pentru tratarea a zeci și zeci de afecțiuni.
Iată o variantă accesibilă a bitterului suedez preparat din 12 plante
O rețetă foarte eficientă și accesibilă a celebrului remediu, în medicina alternativă, se prepară din 12 plante : Într-un borcan de doi litri, prevăzut cu capac, se amestecă următoarele plante, sub formă de pulbere ( câte două lingurițe) din fiecare: anghinare, flori de salcâm, pelin, foi de dafin, frunze de frasin, rădăcină de angelică, boabe de ienuper. În acest amestec se adaugă câte o linguriță de pulbere de rășină de brad, semințe de fenicul, rădăcină de urzică și o jumătate de linguriță de șofran.
Se amestecă bine toate ingredientele
Se amestecă bine toate ingredientele iar deasupra se adaugă un litru și jumătate de alcool alimentar de 50-60 grade și se lasă să se macereze timp de 14 zile . Borcanul trebuie închis ermetic cu capacul. La două-trei zile, conținutul borcanului se agită. Când s-au împlinit două săptămâni de macerare a plantelor, preparatul se filtrează printr-un tifon și se toarnă în sticle închise la culoare. Bitterul se păstrează la rece, într-un loc întunecos.
Bitterul suedez întărește puterea de autoapărare a organismului, combate alergiile, anemiile, durerile reumatice și alină o varietate de suferințe. Terapeuții recomandă administrarea zilnică a unei lingurițe de bitter de trei ori pe zi.