Boabele de strugure se consumă cu tot cu coajă

20 septembrie 2017 18:30   Sănătate
Ultima actualizare:

Este un fapt dovedit științific : strugurii fac parte din categoria fructelor care sporesc energia organismului, deoarece au un aport de calorii foarte mare ( 72 kcal/100 g). Din acest punct de vedere, strugurii se apropie de valoarea calorică a smochinelor, apreciate în rândul fructelor ca fiind ”reginele caloriilor”.

Conținutul bogat de glucide din compoziția lor explică de ce strugurii sunt  bine asimilați de organism.  Datorită complexului B din compoziția lor, o cură cu aceste fructe  tonifică  sistemul nervos și pe cel muscular.

Ce trebuie să știe consumatorii de struguri

Dar persoanele care consumă doar miezul boabelor de strugure profită doar de... gust. Nutriționiștii susțin că eficiența terapeutică  a unei cure  cu struguri  se datorează  mai ales  proprietăților terapeutice din coaja  boabelor, de sâmburi , dar și de tescovină în care există  cea mai mare cantitate de resveratrol.  Această substanță valoroasă din compoziția strugurilor  se datorează flavonoizilor, taninului  și quercitinei. ”Consumatorii strugurilor, cei  care aruncă aceste coji nu vor beneficia de  efectele terapeutice specifice acestor fructe, deoarece în stratul gelatinos dintre coajă și pulpa boabelor  se regăsesc  substanțele terapeutice  cele mai valoroase. Antioxidanții din struguri sunt o sursă de revigorare pentru organismele stresate, obosite  și epuizate de eforturi. Consumatorii de struguri și vârstnicii trebuie să consume aceste fructe cu coajă cu tot”, precizează Eugen Giurgiur, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul” Puterea terapeutică a strugurilor”. ”          

Mai multe