Boiaua ajută digestia

10 aprilie 2012 14:17   Sănătate
Ultima actualizare:

Piperul negru. Nu este ca sarea care dacă este consumată în exces dăunează sănătăţii, ci proprietăţile sale curative cresc direct proporţional cu consumul. El stimulează tractul digestiv, previne balonarea, inhibă dezvoltarea bacteriană, mai ales la nivelul tractului intestinal.

Cimbrul. Conţine a­­mino­acizi, calciu, fier, magneziu, seleniu, zinc şi vitaminele B1, B2, B3 şi C. Cimbrul ajută la reducerea febrei, durerii de cap, are puternice proprietăţi antiseptice şi scade nivelul colesterolului.

Boiaua. Conţine o cantitate foarte mare de vitamina C. Este un agent antibacterian şi stimulant care ajută la reglarea presiunii sanguine, îmbunătăţind circulaţia sanguină şi creşte cantitatea de salivă şi acizi gastrici, ajutând la îmbunătăţirea digestiei.

Ghimbirul. Acest condiment este un digestiv foarte eficient. Stimulează circulaţia sângelui, relaxează vasele de sânge şi înlătură durerea. Este recomandat în ameţeli şi în starea de greaţă.

Mai multe