Brânzeturi care te protejează de bolile de ficat
Considerat ca fiind un superaliment, brânza este o adevărată sursă de sănătate de care ar trebui să profiți din plin.
Lactatele adună foarte multe laude, în special dacă vorbim despre celebra combinație cu mămăligă, brânză și smântână.
Diversitatea soiurilor de brânzeturi existente pe piață împarte tabăra consumatorilor în mai multe grupuri, mai ales cu privire la sortimentele speciale ce conțin mucegai sau alte componente extravagante.
Astfel că, specialiștii de la Universitatea din Coreea de Sud susțin faptul că anumite sortimente de brânză care provin din Elveția nu doar că sunt foarte gustoase dar sunt și extrem de sănătoase și nu ar trebui să lipsească din alimentația ta.
În aceste sortimente se regăsește o bacterie cu rol de antibiotic, care nu se mai găseștei nicăieri în lume.
Susțin imunitatea
ocmai datorită acestei bacterii, cercetătorii coreeni afirmă că soiul respectiv de brânză joacă un rol important în menținerea unui sistem imunitar puternic care contribuie și la scăderea inflamațiilor din organism.
Soiul ce se bucură de acest avantaj este cel emmentaler, de aici provenind și gustul său unic.
Potrivit studiilor la care a fost expusă această brânză cu cât sunt mai mari găurile cu atât mirosul este mai puternic și concentrația bacteriei cu rol asemănător antibioticului.
Află pe Clicksanatate.ro din ce alte motive e indicat să incluzi în dietă brânzeturi!