Broccoli, o legumă panaceu pentru sănătatea noastră
Broccoli sau conopida verde este un aliment dietetic cu virtuţi medicinale extraordinare ! Nutriţioniştii ne recomandă să includem frecvent leguma- minune în dieta noastră. Cercetările efectuate la Universitatea din Tsukuba din Japonia şi la alte instituţii prestigioase din lume clasează broccoli pe primul loc în categoria legumelor bogate în substanţe anticancerigene, cu efect preventiv în cataractă şi în bolile cardiovasculare.
Studiile recente au scos la iveală şi alte beneficii oferite de consumul frecvent de broccoli asupra înmulţirii haotice a celulelor maligne. În studiul ”Broccoli, o legumă cu virtuți extraordinare!””, fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, precizează că această legumă conţine sulforafan, o substanţă care poate preveni boala ulceroasă şi cancerul de stomac. De aceea broccoli este recomandat în tratamentul diferitelor forme de cancer: de esofag, laringe, colon, prostată şi de plâmâni.
Datorită substanțelor active, broccoli este un panaceu
Datorită substanţelor active pe care le conţine, acest aliment dietetic : vitamine (mai ales A , B complex, U şi C- cu efecte antioxidante), fibre, proteine, minerale (foarte mult calciu- identic cu cel existent în lapte), glucide, lipide şi enzime, broccoli are efecte favorabile asupra oaselor, dinţilor şi ganglionilor limfatici. Totodată, această legumă- panaceu purificå sângele, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi metabolismul celular. Pentru păstrarea substanţelor active, broccoli trebuie pregătit cât mai simplu.