Bronzul de la sfârşitul verii, cel mai sănătos! 10 reguli la plajă

18 august 2015 22:07   Sănătate
Ultima actualizare:

Luna lui Cuptor e perfectă pentru bronzat, susţin cercetătorii americani într-un articol publicat în revista „Popular Science”. Însă pentru a fi siguri că tenul măsliniu ţine până toamna târziu, trebuie să ştim cum să păstrăm pielea colorată.

Mai mulţi dermatologi britanici au elaborat un set de reguli pentru împătimiţii care preferă să îşi pigmenteze pielea natural. Cea mai bună perioadă pentru un bronz de durată e 15 august – 15 septembrie. Profitaţi din plin!

1. Dacă nu eşti la primul bronz din vara asta şi ştii că nu ai voie să stai la soare mai mult de 30 de minute şi de preferinţă între 8.30 dimineaţa şi 10.30, atunci ai grijă să exfoliezi regulat straturile de piele pentru a evita un bronz în straturi inestetic.

2. Dacă te razi sau te epilezi cu ceară înainte de a ieşi la plajă, asigură-te că îndepărtezi părul cu cel puţin 24 de ore înainte. Nu de alta, dar pielea suferă două şocuri la un interval scurt de timp şi nu are timp să se regenereze.

3. Cu o seară înainte să mergi la plajă dă-te cu multă cremă hidratantă pe tot corpul. Cele mai uscate părţi sunt mâinile, încheieturile coatele, genunchii, gleznele şi gambele. Primul lucru pe care îl faci la plajă e să te dai cu o cremă protectoare.

4. Evită să dai cu soluţie protectoare pe palme. În schimb este bine să ai la tine o cremă hidratantă de faţă care să îţi păstreze pielea mătăsoasă şi fină. Dacă intri în mare şi vrei să mai stai la soare, ai grijă ca a doua zi să reduci programul de bronzat.

5. Alege cea mai bună cremă care să stimuleze bronzarea. Acoperă-ţi integral corpul. Nu te îngrijora dacă dai de două ori în acelaşi loc, te bronzezi cu pete dacă laşi o zonă liberă nu dacă dai de două ori.

6. Duşul de după plajă e foarte important. Foloseşte un gel de duş hidratant şi înlătură primul strat de piele cu ajutorul unui burete moale. Astfel înlături stratul care a fost agresat de căldura soarelui şi reîmprospătezi pielea.

7. Evită să te speli pe mâni timp de două ore. Zona e foarte pretenţioasă! În palme ai crema hidratantă, iar pe verso crema de bronzat. Dacă totuşi, ai nevoie să te cureţi foloseşte şerveţelele umede sau un lichid dezinfectant.

8. Dacă o zi ploioasă îţi dă peste cap programul de bronzat, nu uita să aplici totuşi crema de bronzat. Asta te va ajuta să păstrezi cât mai mult tenta măsliniu-aurie a pielii. Seara, înainte de duş te poţi unge cu ulei de măsline.

9. Nu îţi suprasolicita pielea depăşind perioada de expunere la soare. Dermatologii britanici recomandă cel mult o oră la soare pe zi. Nu uitaţi că o expunere prelungită agresează pielea şi nu dă viaţă lungă bronzului.

10. Nu uitaţi când ieşiţi din casă să aplicaţi un strat de cremă protectoare pe faţă, mai ales în jurul ochilor pentru a evita bronzarea cu mici cute inestetice. 

Mai multe