Cafeaua poate să provoace cancer când este prea fierbinte
Cafeaua este una dintre băuturile preferate pe mapamond. În urma unor vaste cercetări la nivel internațional, referitoare la consumul moderat de cafea, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că un consum moderat, de 3-4 ceşti de cafea pe zi, influenţează în mod pozitiv starea de bine: fizică, mentală şi socială.
Lichidele consumate prea fierbinți stimulează dezvoltarea cancerului de esofag
Consumatorii de cafea trăiau, totuși, cu emoții, deoarece cafeaua era clasificată ca fiind ”posibil cancerigenă”. Cu ocazia unei întâlniri a Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai face parte din grupa băuturilor ”posibil cancerigene”. Totuși, Agenția respectivă trage un semnal de alarmă în privința băuturilor consumate la o temperatură mai mare de 65 grade Celsius. Lichidele foarte fierbinți pot vătăma celulele esofagului , stimulând astfel dezvoltarea cancerului de esofag în viitor. Dar atunci când cafeaua este consumată la temperaturi moderate, se crede că protejează, într-o mică măsură, ficatul împotriva cancerului.