Cafeaua poate să provoace cancer când este prea fierbinte

17 mai 2018 17:51   Sănătate
Ultima actualizare:

Cafeaua este una dintre băuturile preferate pe mapamond. În urma unor vaste cercetări la nivel internațional, referitoare la consumul moderat de cafea, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că un consum moderat, de 3-4 ceşti de cafea pe zi, influenţează în mod pozitiv starea de bine: fizică, mentală şi socială.

Lichidele consumate prea fierbinți stimulează dezvoltarea cancerului de esofag

Consumatorii de cafea trăiau, totuși, cu emoții, deoarece cafeaua era clasificată ca fiind ”posibil cancerigenă”. Cu ocazia unei întâlniri a Agenției Internaționale de  Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai face parte din grupa băuturilor ”posibil cancerigene”.  Totuși, Agenția respectivă trage un semnal de alarmă în privința băuturilor consumate la o temperatură mai mare de 65  grade Celsius. Lichidele foarte fierbinți pot vătăma  celulele esofagului , stimulând astfel dezvoltarea cancerului  de esofag în viitor. Dar  atunci când cafeaua este consumată la temperaturi moderate, se crede că protejează, într-o mică măsură, ficatul împotriva cancerului. 

Mai multe