Caisa, un medicament dulce, tratează oboseala, stresul și... cancerul

5 iulie 2017 19:21   Sănătate
Ultima actualizare:

Acum, când s-a deschis sezonul caiselor, avem ocazia să ne răsfățăm cu delicioasele fructe. Recomandată de nutriționiști în toate afecţiunile care manifestă carenţe de vitamine: A, B1, B2, C, PP, de minerale şi de oligoelemente, dieta cu caise fortifică întregul organism.

Mai mult, nutriţioniştii japonezi susţin că o cură cu caise revigorează trupul şi înviorează spiritul. În opinia  cercetătorilor  japonezi, caisa este cel mai dulce „medicament” care tratează  oboseala și stresul, fiind benefică şi în lupta anti-cancer ( sâmburii acestui fruct). Totodată, numeroşi nutriţionişti europeni susţin că sâmburii de caisă conțin cea mai mare cantitate de Vitamina B17, numită „amigdalina”, o speranță de viață pentru bolnavii de cancer.  Doza recomandată este de 8-9 sâmburi pe zi, iar această cantitate nu trebuie depășită, deoarece, în caz contrar, amigdalina devine toxică pentru organism.  

Un documentar prezintă cazuri de cancer vindecate ...

Un documentar care a fost realizat de americanul G. Edward Griffin, în anul 1974,  prezintă mai multe cazuri de bolnavi de cancer care s-au vindecat după ce au urmat un tratament cu amigdalină. În același timp, documentarul prezintă și  mărturiile unor medici care și-au tratat pacienții bolnavi de cancer cu amigdalină. Referitor la dezvăluirile prezentate în material, cancerul, această cumplită boală, pe care nimeni şi nimic nu reuşeşte s-o combată de zeci de ani, ar fi “o boală a deficienţei”, ce apare la persoanele al căror organism suferă de o lipsă a amigdalinei (Vitamina B17). Acest deficit de amigdalină este asemănător  cu deficitul de Vitamina C (în cazul  scorbutului)  sau cu cel de Vitamina B3 ( în cazul pelagrei).

Vitamina B17 a fost descoperită cu...5000 de ani în urmă

În zilele noastre, Vitamina B17  este mai  puțin cunoscută, deși ea a fost decoperită cu 5000 de ani în urmă, când era folosită de  egipteni şi de  locuitorii Chinei Antice. Aceștia au numit această vitamină amigdalină,  deoarece atunci era extrasă din migdalele amare. Preparatele făcute atunci pe baza amigdalinei erau consumate mai ales pentru menţinerea sănătăţii, deoarece erau recunoscute  efectele detoxifiante ale amigdalinei.  Acest ”elixir”, amigdalina, a fost folosit ulterior de greci şi de romani în scopuri terapeutice. Cercetătorii susțin că structura chimică a Vitaminei B17   (amigdalina), este combinaţia a două molecule de glucoză, una de benzaldehidă şi una de acid cianhidric, iar în reţetele medicale amigdalina e cunoscută sub numele de nitrilozidă. Vitamina B17 poate fi folosită şi în scop terapeutic, nu doar profilactic.

Controversatul tratament a fost abandonat

Datorită cumplitelor controverse, acest tip de tratament cu Vitamina B17 a fost  abandonat de mulți medici. Totuși, diferite surse menționează că, deși tratamentul cu amigdalină  este considerat o metodă neconvențională,  vindecarea cancerului cu Vitamina B17  (amigdalina) este posibilă în prezent în clinici din unele țări precum Marea Britanie, Germania sau Elveţia.

În același timp, consumul de antibiotice, alcoolul și cafeaua reduc foarte mult efectele amigdalinei. De aceea, cine urmează un tratament de revigorare cu Vitamina B17 trebuie să țină seama de aceste interdicții.

Amigdalina poate contribui la tratarea cancerului, boala secolului

Există opinii care susțin că Vitamina B17, amigdalina, prezentă mai ales în compoziţia sâmburilor de caisă, ar contribui la prevenirea și la tratarea acestei boli a secolului. Din păcate, de zeci de ani, discuţiile pro şi contra, pe această temă, continuă.  

Caisa are un efect tonic și asupra epidermei

Efectul tonic al caisei se manifestă în mod vizibil şi asupra epidermei, iar măştile cosmetice cu caise revigorează foarte repede tegumentul obosit.

.

Mai multe