Caisele te scapă de oboseală
Sunt gustoase şi aduc o mulţime de beneficii sănătăţii! Caisele combat oboseala, îmbunătăţesc vederea şi te ajută să te păstrezi în formă.
Încetinesc procesul de îmbătrânire. Betacarotenul, vitaminele C şi E şi flavonoidele din compoziţia lor, odată ajunse în organism, acţionează în sensul contracarării radicalilor liberi care se formează prin expunerea la poluare, radiaţii solare şi stres. Adică exact împotriva factorilor care duc în timp la degradare organică şi la apariţia semnelor de îmbătrânire.
Tratează bolile de piele. Sucul de caise, aplicat prin tamponare pe diferite leziuni, eczeme, arsuri provocate de expunerea la soare sau alte probleme survenite prin expunerea la frig sau medii reci, acţionează eficient, ameliorează şi vindecă epiderma afectată.
Îmbunătăţesc vederea şi previn cataracta. Prin conţinutul ridicat de betacaroten/vitamina A - o vitamina indispensabila vederii - caisele sunt utile în prevenirea cataractei şi în îmbunătăţirea acuităţii vizuale. Din categoria fructelor şi legumelor, bogate în betacaroten, şi utile pentru sănătatea ochilor mai fac parte: morcovul, pepenele galben şi rosu, roşiile etc.
Combat anemia. Există mai multe tipuri de anemii, în funcţie de cauza care duce la scăderea oxigenului care ajunge la celule: anemie pernicioasă, anemie hemolitică, anemie feriprivă etc. Caisele o pot combate pe cea feriprivă, manifestată prin carenţa de fier, considerată cea mai frecventă în rândul populaţiei.
Combat oboseala fizică şi intelectuală. Caisele bine coapte au o compoziţie echilibrată de nutrienţi, dintre care se remarcă: betacarotenul, vitaminele B3 (PP), C şi E, fibrele, zaharurile simple, uşor asimilabile, precum levuloza (fructoza) şi glucoza şi nu în ultimul rând o serie de oligoelemente (magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, fluor, brom, cobalt). Vitaminele şi zaharurile enumerate furnizează energie organismului, iar magneziul.