Caju, fruct extrem de bogat în surse naturale de vitamine
Caju este un fruct exotic, descoperit de curând de noi. Noutatea cea mai plăcută constă în mulţimea elementelor nutritive pe care fructul.
Asemănător la gust cu fisticul, deliciosul fruct poate fi consumat ca atare sau adăugat în unele preparate culinare. Este bine de ştiut că acest fruct exotic este o sursă excelentă de energie datorită procentului semnificativ de grăsimi (42,2 la sută) şi de proteine (17,5 la sută).
Printre grăsimile valoroase se numără acidul oleic, renumit pentru beneficiile sale asupra sistemului cardio-vascular. Tot în avantajul cardiacilor acţionează şi vitamina E, un antioxidant dovedit, dar şi alte surse naturale de vitamine esenţiale: vitaminele B1,B2 şi B3 - prezente în compoziţia fructului.
Mai mult, fitonutriţionistul Eugen Giurgiu ne recomandă să consumăm fructele caju deoarece sunt bogate în magneziu (270 mg la 100 g), mineral care ţine sub control tensiunea arterialå, reduce intensitatea migrenelor şi combate problemele respiratorii . De asemenea, fructul mai conţine o cantitate semnificativă de fosfor (375 mg la 100 g), un tonic dovedit pentru oase şi pentru dinţi.