Când devin ciupercile toxice?
Gustoase, sățioase, ciupercile pot să înlocuiască cu succes carnea în diferite preparate, însă dacă nu ești atent pot fi destul de periculoase.
O alegere sănătoasă mai ales dacă ești la dietă sau ții post, mai ales pentru că acestea au în proporție de 80% celulele aseamănătoare cu cele umane.
În plus au un aport vitaminic D, pe care îl putem sintetiza doar noi și animalele.
Fii atent dacă mergi să le procuri tu singur din pădure deoarece și în România există soiuri toxice, cel mai bine ar fi să le achiziționezi de la magazinele cu aviz de comercializare.
Nu le prepara termic prea mult
De preferat ar fi să le consumi preparate la grătar sau în salate. Ca să verifici dacă sunt toxice sau nu, pune o lingură de argint în apa în care fierb, dacă aceasta nu se înnegrește atunci ele sunt toxice.
În plus, atunci când le tai, cele comestibile își schimbă imediat culoarea, însă trebuie să ai grijă că și ciupercile comestibile, dacă sunt foarte bătrâne pot deveni toxice. Nu folosi la gătit apa în care au fiert ciupercile. Recipientul în care alegi să le gătești este foarte important. Acesta nu trebuie să aibă smalțul sărit pentru că vor intra în reacție cu fierul. Și ar fi indicat să le gătești într-o bază grasă nu în apă.
Află pe Clicksanatate.ro în ce alte situații ciupercile devin otrăvitoare!