Canibalismul, leac pentru Alzheimer? Ce au descoperit cercetătorii
Cercetătorii au studiat un trib de foști canibali din Papua Noua Guinee, iar ceea ce au descoperit i-a lăsat mască. Rezultatele studiilor ar putea revoluționa tratamentul pentru boala Azheimer, care afectează creierul, în special la bătrânețe.
Consiliul de Cercetări Medicale de la Universitatea din Londra a condus un studio asupra tribului Fore, din Papua Noua Guinee, unde oamenii obișnuiau să mănânce creierii și pielea celor morți, în scopul de a-i onora, informează dailymail.co.uk.
Deși aceste practice au dus la o epidemie a bolii Kuru, care afectează sistemul nervos, oamenii de știință au descoperit și un avantaj al actelor de canibalism. Una din 50 de personae mureau în fiecare an din cauza acestei boli, însă cei care supraviețuiau căpătau un fel de imunitate.
Studiul a relevat faptul că actele de canibalism ar fi provocat o mutație genetică care îi făcea pe membrii tribului imuni la alte afecțiuni degenerative ale creierului. Acest tip de evoluție umană este foarte rară, iar oamenii de știință ar putea folosi ceea ce au descoperit în găsirea unui leac pentru boala Alzheimer.
În prezent, aceștia efectuează foarte multe teste pentru a înțelege bazele moleculare ale acestui effect și speră ca în următorii ani să găsească un tratament pentru bolile degenerative ale creierului.