Care sunt cele mai bogate surse de proteine pentru vegetarieni

4 octombrie 2019 22:26   Sănătate
Ultima actualizare:

În ultima vreme am întâlnit multe persoane preocupate de o alimentație sănătoasă, fără carne. Și, de aceea, deciziile lor, legate de o hrană sănătoasă, sunt însoțite de întrebarea: ”Dar proteinele pentru vegetarieni de unde le procurăm?” Pentru că, în mod eronat, multe persoane cred că numai carnea conține proteine.

De aceea, am ales mai multe alimente bogate în proteine vegetale

Soia

100 g de soia conține aproape 40g proteine, adică jumătate din cantitatea zilnică necesară. Există  multe produse din soia pe piață și le putem procura  din  diversele centre  comerciale. 

Lintea și fasolea

Acestea sunt, de asemenea, surse de proteine . La 100 g , în compoziția acestor legume se regăsesc 25g proteine, diverse minerale  ( potasiu, calciu,  fier, fosfor)  și fibre.  Nutriționiștii apreciază că există  diverse soiuri de fasole, iar cea mai bogată în proteine  este de origine japoneză- soiul  azuki.

Cerealele integrale 

Meiul, hrișca, ovăzul și orzul sunt  bogate în proteine  și oferă numeroase  beneficii  stilului nostru  de viață: acestea  contribuie la menținerea greutății corporale,  țin în frâu  apariția  bolilor cardiovasculare și protejează  sănătatea  sistemului osos.

Nucile

Nucile sunt și ele o sursă valoroasă de proteine, dar și arahidele (plus untul de arahide) și migdalele (plus untul de migdale).

Semințele de dovleac

Conțin 8g proteine  la 100g și pot fi consumate  ca atare, ca  și în diferite salate. Aceste semințe  conțin proteine și  o doză semnificativă de triptofan, care alungă insomnia. .

Putem consuma și verdețuri, bogate în proteine

Există și verdețuri pline de proteine:  precum : spanacul și  broccoli.  Totodată,  vegetarienii  trebuie să consume mazăre, o legumă  foarte hrănitoare  care conține  9 g  de proteine ( la 100 g),  multe vitamine  din grupa B ( B1, B 2,  B5,  B6)  Vitamina C și minerale ( zinc, fier, potasiu și fosfor) . În același timp,  mazărea  contribuie la stabilizarea  nivelului de zahăr din sânge.  

Mai multe