Care sunt cele mai bune condimente pentru masa pascală

29 aprilie 2016 9:20   Sănătate
Ultima actualizare:

Dau gust mâncării, dar au şi efecte terapeutice. Specialiştii în nutriţie ne spun ce condimente să punem în mâncare, astfel încât să nu avem probleme după mesele copioase din zilele de sărbătoare.

Anumite condimente pot fi adăugate în mâncare chiar de la începutul pregătirii. În acest caz, ele transmit alimentelor efectele lor terapeutice şi, astfel, legumele, cerealele, leguminoasele şi alte alimente vor fi mai uşor digerabile.

Aceste condimente sunt: boabele de muştar, chimenul, coriandrul, dafinul, ienibaharul, cuişoarele, ienupărul. În general, acestea sunt sub formă de seminţe şi pot fi puse la fiert chiar nemăcinate.

Alte condimente pot fi adăugate în mâncare după ce preparatele au fost luate de pe foc. Este vorba despre plantele cu frunze aromate: pătrunjelul, ţelina, mărarul, menta, tarhonul, leuşteanul, busuiocul, salvia şi cimbrişorul.

Află pe clicksanatate.ro ce alte condimente te ţin departe de problemele digestive

Mai multe