Carnea de miel: ce conţine şi cum o găteşti sănătos

15 aprilie 2020 14:28   Sănătate
Ultima actualizare:

Deşi se găseşte pe tot parcursul anului, în ţara noastră carnea de miel se consumă mai ales de Paşte. Dar este sau nu sănătos să mâncăm miel? Care sunt beneficiile şi cât de mult este prea mult? Şi cum ar fi mai bine să îl preparăm şi să îl mâncăm?

Mieii sunt crescuţi, în general, fără hormoni şi alte medicamente. Ceea ce este foarte bine. Carnea sa este bogată în proteine, iar conţinutul său de grăsimi variază de la o bucată la alta: între 16 şi 20 g de grăsimi la 100 g.

Este o grăsime bogată în acizi graşi saturaţi şi colesterol - de aceea, poate fi mai bine să o eviţi şi să o laşi la marginea farfuriei. Dacă ai nivel crescut de colesterol şi trigliceride, obezitate, afecţiuni hepato-renale sau hipertensiune, alege părţile din miel fără grăsime, cum sunt pulpele, şi consumă cantităţi mici.

Pentru persoanele sănătoase, mielul constituie o alternativă la alte tipuri de carne mai grase: carnea slabă de miel are puţine calorii, mai exact, 100 g de carne conţin doar 160 de calorii.

Sfaturi utile pentru o masă sănătoasă

Citeşte continuarea aici

Mai multe