Cartofii dulci întăresc inima

18 mai 2012 14:53   Sănătate
Ultima actualizare:

Uitaţi de suplimente nutritive, medicamente sau terapii. Alimentele ne oferă tot ce avem nevoie pentru o inimă sănătoasă. Specialiştii site-ului webMD.com au întocmit o listă cu 10 alimente care ne protejează sistemul cardiovascular.

Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de Vitamian A, nutrient esenţial care protejează inima, ochii, pielea, sitemul urinar şi tractul intestinal.

Seminţele de in sunt bogate în omega-3 şi omega-6. Ele sunt foarte benefice pentru inimă. Puteţi să le consumaţi la micul dejun, pe lângă fulgi de ovăz sau cereale integrale.

Spanacul e bogat în fibre, luteina, acid folic, potasiu şi are puţine calorii. Persoanele care mănâncă spanac regulat îşi reduc riscul de boli cardiovasculare cu 25%.

Ardeiul roşu conţine potasiu şi fibre. Cele mai bune tratamente naturiste pentru inimă şi vase sanguine sunt pe bază de ardei. Acesta ajută la eliminarea colesterolului, scade tensiunea arterială şi fortifică inima.

Miezul de nucă este un fruct sănătos care conţine minerale, vitamine şi grăsimi vegetale, bune împotriva colesterolului. Consumat după fiecare masă, împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă.

Migdalele oferă beneficii deosebite pentru controlul colesterolului, reduce colesterolul rău - LDL şi creşte colesterolul bun -HDL, reduce riscul de boală cardiovasculară şi sindrom metabolic.

Vinul roşu conţine resveratrolul, o substanţă care are rol în stoparea modificărilor ce apar la nivelul genelor responsabile de buna funcţionare a inimii.

Portocalele conţin vitamina C, fibre şi potasiu. Un antioxidant care se găseşte în sucul de portocale, hesperidină, îmbunătăţeşte funcţionarea vaselor sangvine.

Roşiile conţin licopen, antioxidant care protejează de bolile de inimă şi de cancerul la sân. Pentru un efect maxim, ar trebui consumate în stare naturală.

Orezul brun conţine complexul de vitamine B, care întăresc inima şi o feresc de afecţiuni.

Mai multe