Cartoful crud vindecă stomacul

18 aprilie 2014 20:02   Sănătate
Ultima actualizare:

Arsuri la stomac, balonări, crampe. Toate acestea vă pot strica sărbătorile dacă exageraţi cu bunătăţile de Paşte! Iată cele mai bune remedii naturale.

Arsură la stomac:

- Suc de cartof crud, 2-3 cartofi cu coaja roşie, bine spălaţi, se introduce cu tot cu coajă în storcător; se consumă imediat (proaspăt), pe stomacul gol, dimineaţa, 50-70 ml.

- Apă de argilă, în 200 ml de apă plată se pun 5 g de argilă, se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn şi se lăsă de seara până dimineaţa; dimineaţa se consumă apa limpede de deasupra argilei (nu se amestecă), pe stomacul gol.

Balonare:

- Automasaj abdominal, prin mişcări ale palmelor, circulare şi în spirală, pornind de la ombilic (punctul central), dinspre dreapta spre stânga (în sensul acelor de ceasornic); se efectuează timp de 10 minute, de 2-3 ori pe zi comprese abdominale cu bitter suedez.

- Lămâie, infuzie din o jumătate de lămâie la 400 ml de apă clocotită; se bea caldă - o jumătate din cantitate înainte de masă şi o jumătate din cantitate după masă.

- Coriandru, infuzie dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.

Crampe la stomac:

- Busuioc, infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită, se consumă seara, 1 cană, înainte de culcare.

- Cimbru, 1 linguriţă de plantă se macerează în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute, se introduce maceratul în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.

- Pulbere de cărbune / cărbune medicinal, se administrează câte 1g, zilnic, dimineaţa şi seara; are rol detoxifiant şi calmează crampele.

Mai multe