Cartoful dulce previne bolile de inimă

14 noiembrie 2017 20:25   Sănătate
Ultima actualizare:

Ca şi morcovul sau dovleacul, această legumă de culoare portocalie este bogată în beta-caroten. Cartoful dulce, care are cel mai bun gust în timpul toamnei, este o sursă bună de vitamine, fibre şi minerale, tot ce are nevoie organismul pentru o stare de bine. Iata de ce trebuie să consumaţi cartofi dulci!

Cartofii dulci sunt bogaţi în antioxidanţi, care acţionează în organism prin prevenirea problemelor inflamatorii, cum ar fi astmul, artrita, guta. 

Sunt o sursă excelentă de carbohidraţi. Pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi pot astfel preveni condiţii precum rezistenţa la insulină. 

Cartofii dulci sunt sănătoşi pentru tractul digestiv. Fiind bogaţi în fibre digestive, mai ales când sunt consumaţi cu coajă, ajută la ameliorarea constipaţiei şi pot preveni apariţia cancerului de colon. 

Această legumă este bogată în vitamine şi alţi nutrienţi importanţi care pot stimula imunitatea şi pot sprijini nevoile organismului. 

Cartofii dulci sunt indicaţi pentru prevenirea bolilor de inimă. Cu conţinut ridicat de potasiu, ei ajută la prevenirea declanşării atacului de cord sau a accidentului vascular cerebral. Potasiul ajută la menţinerea echilibrului electrolitic şi a lichidului din organism, aspecte importante pentru stabilizarea tensiunii arteriale. 

Deficienţele de potasiu pot cauza crampe musculare, precum şi leziuni ale muşchilor. Prin adăugarea de cartofi dulci în dieta zilnică (împreună cu exerciţii fizice corespunzătoare), vă puteţi aştepta la un impuls de energie şi mai puţine leziuni sau crampe musculare. 

Sunt indicaţi pentru femeile gravide, deoarece aceştia sunt bogaţi în acid folic, esenţial pentru dezvoltarea celulelor şi a ţesuturilor sănătoase ale fătului.

Organismul tinde să folosească foarte mult potasiu şi alte minerale importante atunci când se află sub stres, iar cartoful dulce este o legumă care aprovizionează organismul cu minerale. Vă menţine în echilibru în timpul perioadelor de stres.

Cartofii dulci se află pe primul loc într-un clasament nutriţional al legumelor, deoarece sunt o sursă importantă de fibre, zaharuri naturale, carbohidraţi complecşi, proteine, carotenoizi, vitamina C, fier şi calciu, conform www.sfatulmedicului.ro.

Mai multe