Castanele te scapă de oboseală

13 septembrie 2013 14:05   Sănătate
Ultima actualizare:

La prima vedere, castanele atrag prin formă şi aspectul lucios, dar când dai şi de gust te vei îndrăgosti de ele. Iată ce proprietăţi binefăcătoare au:    

- sunt o sursă importantă de hidraţi de carbon, fosfor, lecitină şi vitamina C. - conţin protide, lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc, potasiu. - magneziul din castane reprezintă un veritabil antidepresiv, înlăturând oboseala, anxietatea şi starea de nervozitate.- conţin tiamină - vitamină care echilibrează digestia şi apetitul.- sunt lipsite de colesterol şi de sodiu, de aceea sunt excelente pentru cardiaci.- sunt sursă de fibre, aşa că dacă vrei să mai pui câteva kg sau să-ţi fortifici musculatura nu ar trebui să le ocoleşti.- dacă eşti predispus la varice un remediu bun este tinctura de castane.

Pentru tratamentul hemoroizilor şi tromboflebitei, se consumă câte o farfurie de piure de castane înainte de micul dejun şi de cină, timp de câteva săptămâni.

- datorită conţinutului mare de antioxidanţi şi de vitamina C, câteva castane coapte pe zi sunt recomandate pentru prevenirea bolilor coronariene şi a accidentelor vasculare, întărind musculatura, dinţii şi vasele de sânge.

- un amestec format din miezul câtorva castane şi miere poate fi folosit ca mască pentru ten împotriva acneei deoarece protejează acidul hialuronic din piele şi normalizează secreţia glandelor sebacee.

Ingrediente. Crema: 500 g castane crude cu coajă, 300 ml lapte, 225 ml apă, 1 păstaie de vanilie, 40 g unt şi 100 g mascarpone). Siropul: (40 g zahăr, 75 ml apă, sare).

Preparare: Crestează cojile castanelor, fără a atinge însă „fructul". Pune-le într-o tavă cu apă şi lasă-le în cuptor 40 minute. La sfârşit, cojile se îndepărtează de pe castane cât sunt încă fierbinţi.

Apoi pune într-o cratiţă castanele curăţate, păstaia de vanilie şi toarnă laptele. Durata fierberii este de 50 de minute, la o temperatură medie. Apoi se prepară siropul. Se strecoară „zeama" de pe castane, se adaugă mascarpone, unt topit şi siropul de zahăr.Se mixează castanele până devin piure. Se pune într-un vas şi se lasă în frigider până a doua zi.

Mai multe