Castravetele elimină cearcănele
Peştele este o sursă excelentă ce furnizează suport structural pentru membranele celulare. Este recomandat pentru păstrarea sănătăţii ochiului.
Feliile de castravete au efect răcoritor şi sunt recomandate pentru combaterea cearcanelor şi a pungilor de sub ochi
Spanacul, varza şi salata sunt bogate în caroteni, în special în luteină şi protejează macula de arsurile solare şi de lumina fosforescentă.
Morcovul reprezintă o adevărată mină de aur în ceea ce priveşte conţinutul nutritiv. Nici o altă legumă sau fruct nu conţine atât de mult caroten pe care organismul îl transformă în vitamina A şi îl foloseşte atât pentru sănătatea ochilor, ajutând la îmbunătăţirea vederii nocturne, cât şi în lupta împotriva cancerului şi a altor boli.
Oul este bogat în cisteina, sulf, lecitină, amino-acizi şi luteină. Aceste componente previn formarea cataractei.
Usturoiul şi ceapa au un conţinut bogat de sulf, necesar producerii de glutemină, un important antioxidant, atât pentru ochi, cât şi pentru întregul organism.
Soia, scazută în grăsimi, bogată în proteine, este elementul de bază ce nu lipseşte din nici o dietă
Fructele şi legumele de culoare galbenă sunt foarte importante pentru vederea diurnă.
Afinele şi strugurii ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne. O ceaşcă plină de afine, gem de coacăze sau un supliment nutritiv format din struguri şi afine te ajută să-ţi adaptezi vederea la întuneric în mai puţin de 30 de minute.
Vinul, pe lângă efectul cardioprotectiv, mai conţine şi nutrienţi esenţiali, care protejează vederea.
Uleiul de măsline e o alternativă sănătoasă a untului şi a margarinei.