Cât de sănătoasă este soia
În post, cresc proviziile de pateuri vegetale, mezeluri, chifteluţe, şniţele din soia, dar şi brânzeturi tofu. Soia poate imita gustul cărnii şi ne ajută să ţinem postul mai uşor. Totuşi, este nevoie de unele precauţii.
Soia este o legumă-cameleon care înlocuieşte în perioada postului carnea şi lactatele, fiind bogată în proteine, grăsimi sănătoase Omega-3, minerale, vitamine şi fibre. Gustul plăcut al preparatelor pe bază de soia atrage multe persoane către raioanele destinate produselor vegetale, fie că ţin post sau nu.
O altă parte bună despre soia este că are calităţi terapeutice puse pe seama conţinutului de antioxidanţi, care oferă protecţie faţă de unele tipuri de cancer, cum este cel mamar.
La ce să fim atenţi
Partea mai puţin bună legată de consumul de soia este că această legumă ar putea face rău persoanelor cu alergii la anumite proteine, de aceea se recomandă testări pentru stabilirea intoleranţei.
Descoperă pe clicksanatate.ro ce efecte negative poate avea consumul de soia