Ce alimente este bine să nu combini la mesele de Sărbători

28 decembrie 2015 11:27   Sănătate
Ultima actualizare:

Ca să nu ai parte de neplăceri digestive în perioada Sărbătorilor de iarnă, dar nici de acumularea de kilograme nedorite trebuie să ştii ce combinaţii de alimente trebuie să faci. Îţi spunem cum să combini alimentele corect, astfel încât să nu te îngraşi.

Nu combina proteinele cu carbohidraţii

Este de evitat combinarea alimentelor bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimentele pline de carbohidraţi (pâine, cereale, cartofi, fructe).

Fiecare tip de aliment are timpul lui de digestie. Proteinele (carnea, nucile, brânzeturile, soia) stau cel mai mult în stomac pentru a fi digerate. În schimb, carbohidraţii (substanţe bogate în amidon, precum cartofi, paste sau orez) au nevoie de un timp mai scurt de digestie.

O altă greşeală pe care trebuie să o eviţi este combinaţia dintre cartofi şi pâine. ­Este o asociere de alimente din grupa carbohidraţilor, lucru nepermis la aceeaşi masă.

Poţi consuma pâine la prânz, iar cartofi la masa de seară. Combinaţiile de carbohidraţi sunt dăunătoare pentru siluetă, fiindcă zahărul conţinut de aceştia se dizolvă cel mai rapid în sânge, ceea ce duce la acumularea de kilograme nedorite.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente este bine să nu combini la mesele festive

Mai multe