Ce alimente îţi taie pofta de mâncare. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, trebuie neapărat să le consumi

13 mai 2024 15:58   Sănătate

Vrei să mai scapi de kilogramele acumulate peste iarnă şi ţi se pare că nici o dietă nu mai funcţionează în favoarea ta? Încearcă să reduci numărul de calorii consumate zilnic, mâncând aliemente care te satură rapid. Astfel, scapi de sanzaţia de foame repede şi nu mai deschizi frigiderul atât de des.

Hormonul numit grelină este responsabil pentru declanşarea senzaţiei de foame, în timp ce leptina este cea care anulează această senzaţie şi îi transmite creierului că stomacul este plin. Ca să îţi atingi scopul, trebuie să limitezi producţia de grelină şi, astfel, senzaţia de foame va apărea mai rar. Uite ce alimente te ajută în acest sens.

Ardei iute

Ai observat că după ce mănânci picant parcă nu îţi mai este la fel de repede foame? Capsaicina, substanţa care face ca ardeii să fie picanţi, suprimă apetitul şi, în acelaşi timp, stimulează metabolismul.

Aşadar, nu ezita să presari fie boia de ardei iute, fie pudră de chilli peste preparate: paste, fripturi, supe, mâncare de fasole sau chiar popcorn.

Ciocolată neagră

Acest tip de desert îţi va tăia foamea sau pofta de dulce, fără să fie nevoie să mănânci multă.

Studiile au arătat că, pe lângă faptul că reduce tensiunea arterială şi protejează inima şi creierul, ciocolata neagră consumată înainte de masă te ajută să mănânci o porţie mai mică, deoarece senzaţia de saţietate se instalează mai repede.

Ai grijă să alegi un sortiment de ciocolată cu un conţinut cât mai mare de cacao, iar porţia să nu depăşească două pătrăţele, o singură dată pe zi.

Avocado

Recomandat atât la micul dejun, cât şi la prânz, acest fruct a început să fie din ce în ce mai căutat.

Potrivit unui studiu realizat în SUA, consumul a jumătate de avocado la masa de prânz contribuie la menţinerea senzaţiei de saţietate pentru o mai lungă durată.

Astfel nu vei mai simţi nevoia unei gustări după-amiaza. Rezultatul, un număr mai scăzut de calorii consumat zilnic.

Oţet de mere

Dacă obişnuieşti să adaugi oţet în salate, poţi înlocui oţetul balsamic sau pe cel din vin alb cu oţetul de mere.

Acesta din urmă conţine în mare parte acid acetic care încetineşte eliberarea zahărului în sânge şi astfel nivelul de energie se menţine constant mai multe ore, fără să simţi nevoia unei gustări.

Murături

Castraveţi, varză murată sau gogonele, toate legumele murate taie pofta de mâncare, deoarece conţin anumiţi acizi graşi care contribuie la scăderea apetitului.

Totodată, alimentele fermentate conţin probiotice care ajută digestia, având puţine calorii şi contribuind astfel la pierderea în greutate.

Mai multe