Ce alimente trebuie să consumăm când sunt 40 de grade afară

30 iulie 2013 9:17   Sănătate
Ultima actualizare:

Pe măsură ce aerul fierbinte se deplasează spre estul ţării, se va întâlni cu un front mai rece şi vor isca averse de ploaie, însoţite de descărcări electrice şi grindină, spre seară şi în timpul nopţii. Ce alimente sunt bune să consumăm când sunt 40 de grade afară:

Dovlecei

Consumaţi în stare crudă, dovleceii au efecte terapeutice. Cu un conţinut ridicat de apă, circa 94%, dovleceii îţi pot fi de folos, mai ales când ai nevoie de o bună hidratare.

Grepfrutul

În 100 g de fruct se găseşte apă în proporţie de 92%, ceea ce este un procentaj bun, în comparaţie cu alte fructe. Mănâncă grepfrut în combinaţie cu mere, portocale, kiwi, nectarine şi îndulceşte cu miere.Pepenele verde

În fruntea fructelor zemoase cu acţiune hidratantă se află pepenele verde, care conţine apă (în proporţie de 92%), zahăr şi cantităţi importante de săruri hidratante: calciu, magneziu, potasiu şi sodiu.

Castravetele

Dintre legume, cei mai "burduşiţi" cu apă sunt castraveţii. Încearcă să nu decojeşti castraveţii înainte de a-i consuma, dar spală-i foarte bine.

Prune, banane, struguri

Fac foarte bine pe caniculă, deoarece sunt foarte bogate în potasiu. Banana, cel mai bine ar fi preparată într-un shake cu apă, în blender, ne spune specialistul. Strugurii negri au şi e al UEi conţinut ridicat de apă şi, deşi au mai mult zahăr, sunt fructe bune pentru oameni sănătoşi.

Mai multe