Ce beneficii ascund păstăile de fasole verde
3 iulie 2019 21:38
Sănătate
Ultima actualizare:
Denumită în trecut ”carnea săracului”, graţie proteinelor conţinute, fasolea verde aduce numeroase beneficii organismului nostru, putând fi preparată şi consumată în diverse moduri. Fie că este vorba de diabetici, de vârstnici care au osteoporoză sau de persoane aflate în convalescenţă, fasolea verde îi poate ajuta pe toţi să-şi îmbunătăţească starea de sănătate.
- Păstăile de fasole verde protejează sistemul cardiovascular, datorită conţinutului de antioxidanţi. De asemenea, studiile au demonstrat că ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi la reglarea nivelului de colesterol din corp.
- Fasolea verde e recomandată în curele de slăbire. Are rol diuretic, previne retenţia de apă şi facilitează eliminarea toxinelor, fiind mai uşor de digerat. Cu puţine calorii şi un conţinut relevant de fibre alimentare, această legumă este un aliment optim pentru pierderea în greutate, dar şi pentru o mai bună digestie.
- Datorită conţinutului bogat de antioxidanţi (quercitină, kaempferol, luteină şi betacaroten), fasolea verde luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi şi previn dezvoltarea tumorilor canceroase.
- Păstăile de fasole verde previn formarea infecţiilor. Persoanele care sunt sensibile la infecţii, care au predispoziţii spre afecţiuni tumorale, ar trebui să consume măcar o dată la două zile o porţie de fasole gătită la abur sau prin fierbere rapidă.
- Fasolea verde ne menţine ochii sănătoşi, datorită cantităţii impresionante de vitamina A şi carotenoizi.
- Vitaminele B5, B6 şi PP regăsite din compoziţie împiedică pierderile de calciu din oase, combătând astfel osteoporoza. De asemenea, fasolea este printre cele mai bogate alimente în vitamina K, vitamină care joacă un rol important în menţinerea sănătăţii sistemului osos.
- Păstăile de fasole verde sunt indicate în caz de anemie. Nutriţioniştii recomandă persoanelor cu deficit de fier să consume mai des fasole verde, sub formă de salată sau de suc extras din păstăile verzi.
- Consumul de fasole verde ajută şi la scăderea glicemiei, astfel că se recomandă consumarea de 3 ori pe săptămână a unei porţii. Fiind bogată în fibre vegetale, împiedică absorbţia zaharurilor şi reduce secreţia de insulină.
- Carbohidraţii din păstăile de fasole se absorb încet şi menţin senzaţia de saţietate pentru mai mult timp, comparativ cu carbohidraţii simpli pe care îi întâlnim în zahăr, iar acest lucru furnizează energie creierului şi muşchilor.
- Magneziul şi potasiul din fasolea verde sunt două medicamente care fac un tandem redutabil în reducerea şi stabilizarea tensiunii arteriale. Se recomandă consumul a 240 g de fasole pe zi, vreme de măcar 1 lună.
- Datorită vitaminei A, consumul de fasole verde ajută la prevenirea procesului de îmbătrânire prematură, conform www.sfatnaturist.ro.