Ce boli poţi să tratezi cu ridichea neagră
Are atâtea puteri miraculoase, încât i se spune şi ”magia neagră”. Bună de pus în salate, ridichea neagră are calităţi curative extraordinare în combaterea răcelii, dar şi a problemelor ficatului şi stomacului.
Detoxifiant şi diuretic. Ridichea neagră e un bun detoxifiant, fiind o sursă de vitamine A şi B, dar şi magneziu, calciu. O jumătate de pahar de suc în fiecare dimineaţă drenează rinichii, ajută la dizolvarea calculilor renali şi este indicat împotriva celulitei.
Răceală şi gripă. Recomandat atât pentru a trata tusea seacă, cât şi pe cea productivă, siropul de ridiche neagră este indicat şi copiilor. Se spală ridichea şi se scobeşte la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un soi de cornet adânc, care se umple apoi pe jumătate cu miere. Se lasă ridichia câteva ore lângă o sursă de căldură şi se verifică, căci aceasta va lăsa sirop. Se ia câte 1 linguriţă la 2 ore.
Stimulează funcţionarea ficatului. Ridichea neagră detoxifică ficatul şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, reglează producţia şi fluxul bilei, totodată elimină excesul de bilirubină din sânge. Ridichea neagră conţine substanţe nutritive şi antioxidanţi (vitaminele B şi C, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru, seleniu, zinc şi mangan) şi are proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene.
Anemie şi constipaţie. Ridichea neagră stimulează pofta de mâncare, deci poate fi un bun aperitiv, în special pentru persoanele care suferă de anemie. Pentru că are un conţinut mare de apă, ridichea neagră uşurează tranzitul intestinal şi este un bun remediu pentru constipaţie.
Reglează tensiunea arterială. Datorită conţinutului de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Antioxidanţii conţinuţi de ridiche îţi scad nivelul colesterolului din sânge, scăzându-ţi riscul de a fi diagnosticat cu o boală cardiacă. Cercetătorii spun că antioxidanţii conţinuţi de ridiche au un rol important în prevenirea cancerului.
Regenerează părul. Sucul de ridiche neagră stimulează creşterea şi îngroşarea firelor capilare, scrie sfatulmedicului.ro.