Ce boli poţi trata cu sfeclă roşie
20 octombrie 2015 19:40
Sănătate
Ultima actualizare:
Folosită ca leac în numeroase afecţiuni încă din Antichitate, sfecla roşie s-a dovedit a fi un tratament eficient în caz de anemie, boli de inimă, diabet, gastrite şi nu numai. Citeşte în revista Click! pentru femei cum să prepari leacurile cu această legumă.
- Menţine sănătatea inimii. Sfecla roşie ţine inima sănătoasă şi reduce tensiunea arterială. Un studiu britanic demonstra în 2010, că un pahar de 250 ml de suc proaspăt de sfeclă roşie scade tensiunea.
- Experţii în domeniu cred că, dacă am consuma frecvent sfeclă roşie, numărul deceselor cauzate de bolile cardiovasculare s-ar reduce cu până la 10%.
- Combate anemia. Lipsa de energie provocată de anemie poate fi evitată dacă introduci în meniul tău zilnic sfeclă roşie. Mănânc-o crudă, în salată, sau sub formă de suc şi bucură-te de beneficiile aduse corpului de această legumă frumos colorată. Conţine mult fier, magneziu şi vitamina B6 şi de aceea este recomandată în toate tipurile de anemie, pentru că poate stimula procesul de formare a globulelor roşii. Înainte de operaţii grele şi după, bea 200 – 400 ml de suc de sfeclă zilnic. Poţi face cure de câte o lună, în care trebuie să mănânci câte 150 grame de sfeclă roşie crudă, o dată la două-trei zile.
- Previne gastrita hiperacidă. Ai probleme cu stomacul? Poţi evita apariţia gastritei hiperacide tot cu suc de sfeclă roşie. Acesta calmează durerile provocate de aciditatea mare din stomac. Amestecă 100 ml de zeamă de sfeclă, 100 ml de suc de cartof crud şi 500 de ml de morcov. Împreună, legumele au un gust plăcut şi proprietăţi deosebite pentru sănătate.
- Inhibă evoluţia hepatitelor. Sfecla e recomandată şi în tratamentul bolilor de ficat. Sucul ei protejează celule hepatice, le regenerează şi le ajută să funcţioneze la capacitate maximă. Previne evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic. După ce mănânci mai consistent, ca să eviţi indigestiile şi alte probleme digestive, „spală” cu suc din sfeclă grăsimile greu digerabile, care pot duce la balonare şi constipaţie.