Ce boli tratezi cu ridiche neagră

17 ianuarie 2018 20:49   Sănătate
Ultima actualizare:

Dă o savoare deosebită salatelor, graţie gustului său uşor picant, şi e folosită ca remediu tradiţional în numeroase afecţiuni. Ridichea neagră, bogată în potasiu, fier, magneziu, vitaminele B şi C, ajută la întărirea imunităţii, mai ales în sezonul rece. Află ce remedii poţi face din ea în noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Siropul te scapă de răceală

Ridichea neagră este recomandată în răceală şi gripă. Tratează atât tusea seacă, cât şi cea productivă. Siropul de ridiche neagră este indicat şi copiilor. Se ia o ridiche neagră şi se scobeşte în zona unde au crescut frunzele. Se face un cornet adânc, care se umple pe jumătate cu miere. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se bea siropul rezultat. De asemenea, o infuzie preparată din 50 g ridiche tocată la 250 ml de apă clocotită te poate scăpa de tuse. Se infuzează 15 minute, se strecoară şi se beau câte 2 căni pe zi.

Calmează stările de nervozitate

Ridichea contribuie la calmarea stărilor de nervozitate. O jumătate de pahar de suc îndulcit cu o linguriţă de miere este cel mai bun tratament.

Protejează ficatul

Ridichea neagră protejează ficatul şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, reglează producţia şi fluxul bilei şi ocroteşte vezica biliară. Cei care doresc o mai bună funcţionare a ficatului pot să consume ridiche neagră cât mai des. Sucul proaspăt de ridiche se obţine în storcătorul de legume şi fructe. Se iau câte 4-5 linguriţe pe zi. 

Reglează tensiunea arterială

Datorită conţinutului de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Antioxidanţii din ridiche scad nivelul colesterolului din sânge. 

Mai multe