Ce este și cum se transmite Hepatita G

13 iunie 2017 17:02   Sănătate
Ultima actualizare:

Despre virusul hepatic cu siguranță ai mai auzit. Însă pe lângă celebrele tipuri A, B și C, a fost descoperit și virusul hepatic G.

Dintre hepatitele virale se cunoșteau prezența celor de tip A, B, C, D, E , însă pe lângă aceastea a apărut alta nouă, precum hepatita virală G. Aceasta a fost descoperită pentru prima dat în 1995 împreună cu tipurile  F, H, I și TTV.

Ce este virusul hepatic G

O maladie infecțioasă acută sau cronică ce aparține grupului infecțiilor sanguine și antroponozelor ce aparține familiei flaviviridae.

Practic avem de a face cu o intoxicație generală moderată, dereglări ale sistemului digestiv, mai ales ale funcțiilor ficatului și poate afecta și alte organe. Adesea este însoțită de icter.

A existat un moment în care oamenii manifestau o formă de hepatită în urma transfuziilor de sânge și astfel s-a descoperit virusul hepatic G. Nu se poate preciza cu exactitate dacă virusul hepatic G cauzează hepatita însă are o perioadă de incubație similară cu cea a virusului hepatic C de la 3-20 de săptămâni.

Cea mai ușoară cale de transmitere este prin intermediul transfuziilor de sânge, a contactelor sexuale neprotejate sau de la o mamă infectată la copilul ei la naștere.

Cel mai mare risc îl prezintă hemofiliticii, consumatorii de droguri și alcool, bolnavii cu hepatită B,C sau HIV/SIDA.

Află pe clicksanatate.ro cum se manifestă boala și în ce constă tratamentul!

Combate stările depresive în mod natural

Ce trebuie să știi despre flebită

Mai multe