Ce mănânci se vede pe pielea ta

17 martie 2018 18:53   Sănătate
Ultima actualizare:

Tratamentele de înfrumuseţare, îngrijirea zilnică şi machiajul nu sunt singurele care contează dacă vrei să arăţi bine. Stilul alimentar are un mare cuvânt de spus pentru că ce mănânci se vede la propriu pe pielea ta. Anumite alimente previn ridurile, îţi fac tenul strălucitor, altele favorizează îmbătrânirea prematură şi provoacă apariţia coşurilor.

  • Cele mai bune alimente. Pentru a avea o piele sănătoasă trebuie să o protejezi împotriva deshidratării şi a ridării. Acest lucru se face prin consumul de acizi graşi Omega 3 şi 6, pe care îi găseşti în uleiul de măsline, în nuci, carne de peşte şi soia. De asemenea, trebuie să mănânci alimente bogate în vitamine cu rol antioxidant, care curăţă organismul, redând pielii aspectul sănătos şi îngrijit. Vitaminele A, C şi E, datorită proprietăţilor antioxidante, contracarează efectele negative ale radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a pielii. Vitamina A se găseşte în majoritatea fructelor şi legumelor, cea mai mare concentraţie găsindu-se în morcov, produse lactate şi gălbenuş de ou. Citricele, kiwi, caisele, pepenele şi strugurii sunt cocktailul de vitamine şi minerale ce fac tenul şi părul să arate impecabil. Drojdia de bere e un remediu pentru combaterea acneei şi pentru revitalizarea părului degradat în urma vopsirilor repetate.
  •  
  • Alimentele care stimulează tranzitul intestinal sunt şi ele recomandate pentru că o digestie proastă are repercusiuni asupra aspectului pielii - toxinele, în loc să fie eliminate, se acumulează în organism şi, implicit, la nivelul pielii, dându-i acesteia un aspect nesănătos. Iaurtul simplu, tărâţele de psyllium, cerealele integrale, fructele oleaginoase, dar şi anumite ceaiuri cu efect laxativ (senna, scoarţă de cruşin, soc) ajută la eliminarea toxinelor din organism, iar pielea va arăta mai proaspătă şi mai sănătoasă. De asemenea, alimentele bogate în betacaroten (dovleac, cartofi dulci, morcov, caise) reduc efectele negative ale razelor solare, conferind un bronz sănătos în sezonul cald. 
  • Ţine o cură de detoxifiere. Acum, primăvara, este cel mai potrivit moment să ţii o cură de detoxifiere. În pieţe găseşti toate verdeţurile care revigorează organismul după iarnă. Spanacul, urzicile, leurda, ştevia, ceapa verde şi usturoiul conţin vitamine, minerale, fito-nutrienţi şi fibre care curăţă ficatul de toxine. Mănâncă multe salate şi fă-ţi sucuri verzi din mere, citrice, morcovi, sfeclă, ţelină, pătrunjel, spanac. Bea multă apă şi ceaiuri medicinale ce susţin purificarea sângelui (păpădie, soc, rostopască), care hidratează organismul din interior. După o astfel de cură, pielea ta îşi va recăpăta elasticitatea şi va străluci de sănătate.

Cinci duşmani ai tenului sănătos

Mai multe