Ce nu ştiţi despre cafeaua decofeinizată

29 iunie 2016 20:42   Sănătate
Ultima actualizare:

În cazul consumatorilor de cafea, creşterea nivelului de colesterol „rău”se datorează cafestolului, un compus care apare în compoziţia acesteia când licoarea îndrăgită este preparată prin încălzire trepată (tip expresso sau cafeaua la ibric, foarte gustoase, dar nesănătoase).

Specialiştii olandezi au constatat că un consum constant -cinci ceşti de cafea pe zi  timp de o lună- cresc nivelul colesterolului cu 7%. Surprinzător, şi cafeaua decofeinizată conţine această substanţă nocivă. De aceea, persoanele care preferă cafeaua decofeinizată, care cred că-şi  protejează sănătatea consumând acest sortiment de cafea, trebuie să știe că, pe lângă substanţele chimice rămase după procesul de decofeinizare, acești consumatori de cafea îngurgitează şi cafestol, o altă substanţă nocivă pentru organism.       

Mai multe