Ce proprietăţi are kefirul!

3 martie 2015 0:25   Sănătate
Ultima actualizare:

Kefirul (cunoscut şi sub numele de chefir) este un produs lactat obţinut prin fermentare, care îşi are originea în regiunea Caucazului. Băutorii de kefir îi laudă gustul plăcut, iar iubitorii de lactate ar trebui să ştie ce proprietăţi are kefirul. Deasemenea, kefirul nu e numai o băutură delicioasă, ci şi una foarte sănătoasă. Click! îţi dezvăluie ce proprietăţi are kefirul.

Acesta este preparat prin introducerea granulelor de kefir în laptele de capră, vacă sau oaie. Granulele de kefir sunt un amestec unic de drojdii şi bacterii. În urma fermentării, produsul devine acrişor, lăptos şi puţin diluat. Iată ce proprietăţi are kefirul şi la ce e benefic.

Kefirul conţine vitamine, minerale şi amino-acizi care ajută organismul la vindecarea şi menţinerea funcţiilor acestuia:

  • vindecă cancerul, datorită eficienţei acesteia în stoparea creşterii numărului de celule canceroase în organism.
  • vindecă diabetului zaharat.
  • vindecă bolilor pulmorare.
  • vindecă bolile de inimă, vasele coronariene, ajută şi la eliminarea colesterolului depus pe vasele de sânge, astfel că, e bine de ştiut ce proprietăţi are kefirul pentru tratarea din timp a afecţiunilor.
  • tratează afecţiunile gastro-intestinale, inclusiv a ulcerului stomacal.
  • ajută la curaţărea colonului şi la menţinerea unei flore intestinale bune.
  • stimulează sistemul imunitar, datorită faptul că aduce un aport de vitamine, substanţe nutritive şi microorganisme benefice care ajută organismul, reglând în acest mod mecanismul de apărare al organismului, iar cei mai mulţi vor fi încântaţi să afle ce proprietăţi are kefirul.
  • ajută rinichii, ficatul, pancreasul, splina, uretrele şi dizolvă calculii biliari.
  • împiedică îmbătrânirea timpurie a organismului.
  • intensifică activitatea sexuală, întinereşte tot organismul, stopează îmbătrânirea celulelor, creşte rezervele interioare ale organismului, ridică tonusul, îmbunătăţeşte memoria şi atenţia.

Ce proprietăţi are kefirul. Cum se prepară

Kefirul se prepară dintr-o ciupercă. Aceasta este asemănătoare unui bucheţel de conopidă. Atunci când vrei să prepari această băutură miraculoasă, trebuie să ţii cont şi ce proprietăţi are kefirul:

  • Pasul 1. Ciuperca de kefir se spală bine în strecurătoare cu un jet de apă rece sau călduţă.
  • Pasul 2. Se pune ciuperca în borcan şi se toarnă peste ea laptele rece sau călduţ. Se acoperă cu o bucată de pânză şi se pune într-un loc întunecos pentru aproximativ 48 de ore.
  • Pasul 3. După cele 48 de ore, se aşază într-un vas sită şi deasupra lui se goleşte prin strecurătoare băutura. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn pănă rămân doar ciupercile.
  • Pasul 4. Kefirul trecut prin strecurătoare trebuie pus în sită. Cu mişcări energice amestecaţi cu spatele lingurii în kefir, astfel încât să îl treceţi prin sită.
  • Pasul 5. Băutura astfel obţinută se depozitează la rece şi e numai bună pentru consum.

După două săptămâni de tratament cu această băutură fermecată, veţi fi mai energici, şi cu siguranţă, veţi şti ce proprietăţi are kefirul.

Mai multe