Ce să faci ca să te trezeşti dimineaţa cu abdomenul plat

1 aprilie 2017 19:51   Sănătate
Ultima actualizare:

Nu trebuie să faci zeci de abdomene sau să te abţii de la mâncare ca să te trezeşti dimineaţa cu abdomenul plat. De fapt, aceste strategii nici nu sunt indicate. Mai bine apelezi la nişte trucuri simple pe care le incluzi în obiceiurile tale de zi cu zi.

  • Pe parcursul zilei, nu mânca prea sărat. Sodiul favorizează retenţia de apă în organism şi te balonează. Atenţie la anumite tipuri de alimente bogate în sare, cum ar fi mâncarea chinezească, chips-urile şi popcorn etc. O soluţie pentru acasă ar fi să înlocuieşti sarea iodată cu cea marină.
  • Renunţă la guma de mestecat „fără zahăr”. Aceasta conţine sorbitol, un îndulcitor care îngreunează digestia, favorizează fermentarea alimentelor, provocând gaze, spun nutriţioniştii citaţi de brightside.me. În plus, de fiecare dată când mesteci gumă trimiţi în creier un semnal care declanşează foamea.
  • Mănâncă o dată la 3-4 ore. În acest fel menţii un indice glicemic echilibrat. Insulina produsă de pancreas e bine să fie la un nivel scăzut, deoarece ea influenţează direct depozitele de grăsime de la nivelul mijlocului. 
  • Fă mişcare 30 de minute pe zi. Începe cu o uşoară încălzire, apoi cu exerciţii cardio, după care de creştere a masei musculare. Clasicele abdomene nu-ţi subţiază talia, dimpotrivă, îţi dezvoltă musculatura abdominală.
  • Mestecă bine mâncarea. Digestia începe din gură şi, dacă mesteci foarte bine fiecare îmbucătură, uşurezi digestia din stomac şi previi balonarea. De asemenea, în acest fel ai şansa de a obţine senzaţia de saţietate consumând mai puţină mâncare.
  • Nu mânca seara iaurt cu fructe! Ştii despre iaurt că e foarte sănătos şi ai perfectă dreptate. Însă doar cel natural, chefirul, sana etc. Nu şi cel cu fructe, din comerţ. Acesta din urmă conţine adaos de zahăr şi lactoză, foarte greu de digerat şi care, consumat seara, îngraşă. 
  • Mănâncă mai mult în prima parte a zilei şi mai puţin seara. Cina e bine să o iei până în ora 19.00 şi să fie una uşoară, pe bază de legume, grătar, supe. 
  • Fă un duş răcoros. Apa mai rece scade temperatura corpului, forţând ţesutul gras să consume energie pentru a creşte din nou temperatura. Şi acest lucru ajută la arderea caloriilor.
  • Evită fructele uscate. Ele pot fi o sursă importantă de nutrienţi şi fibre, dar sunt, în acelaşi timp, bogate în fructoză. Dacă ai probleme cu digestia fructozei, e foarte probabil să te trezeşti dimineaţa balonat. Fructele proaspete sunt o soluţie mai bună. În plus, sunt mult mai sărace în calorii. 
Mai multe