Ce să mănânci ca să ai o minte brici

26 septembrie 2013 14:15   Sănătate
Ultima actualizare:

Morcovii protejează creierul. Deşi sunt cunoscuţi mai ales datorită efectelor benefice asupra sistemului vizual, aceştia acţionează ca un antiinflamator natural pentru întreg organismul.

Totodată, sunt bogaţi în luteină, o substanţă care-ţi protejează creierul de simptomele îmbătrânirii, contribuind la regenerarea celulelor nervoase. Pentru a creşte puterea de concentrare, ai nevoie zilnic de 20 de miligrame de luteină.

Strugurii „întăresc" neuronii. În cazul în care te întrebai de ce are nevoie creierul tău pentru a funcţiona la capacitate maximă, află că glucoza este elementul-cheie.

Este transformată de organism în zaharuri, sursa de energie de care au nevoie celulele corpului şi din care fac parte bineînţeles şi celulele nervoase, responsabile pentru o memorie „de fier".

Glucoza se găseşte din abundenţă în struguri, fructul de bază al toamnei. O singură bobiţă de struguri este compusă din nu mai puţin de 75% zahăr. E recomandat să consumi un ciorchine pe zi.

Sfecla roşie îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Sănătatea creierului depinde şi de modul în care este oxigenat, întrucât celulele îşi păstrează vitalitatea. Odată cu înaintarea în vârstă, ţesuturile sunt mai slab vascularizate, iar acest proces afectează şi creierul, generând pierderea tonusului cerebral.

Sfecla îmbunătăţeşte fluxul sanguin, pentru ca sângele să ajungă la toate terminaţiile nervoase. De asemenea, în pigmentul roşu din sfeclă se găsesc nitraţi buni, cu rolul de a dilata venele.

Mai multe