Ce să mănânci și ce să eviți când eşti bolnav
Când eşti bolnav, ultimul lucru de care ai nevoie este să mănânci ceva care să îţi facă şi mai rău. În funcţie de afecţiunea de care suferi, există alimente care te fac să te simţi mai bine, în timp ce altele îţi pot înrăutăţi starea. Iată despre ce este vorba!
În caz de indigestie
Pentru indigestia cauzată de un virus sau de o masă care nu ţi-a picat tocmai bine, cel mai bine este să consumi banane, orez și pâine prăjită.
„Diareea poate avea multe cauze, printre care boala Crohn sau colita. Este important să mergi la medic dacă simptomele continuă pentru mai mult de două săptămâni sau mai devreme în cazul în care apar semne de deshidratare ori în cazul în care este însoţită de febră, de sânge, durere severă, greață și vărsături severe“, spune James Lee, gastroenterolog la Saint Joseph Hospital din California, SUA.
De asemenea, sunt indicaţi fulgii de ovăz, cartofii fierţi, biscuiţii și carnea de pui şi de curcan, fără piele, la cuptor. Încearcă să eviți însă bomboanele, lactatele, alcoolul şi cofeina. Alte alimente care pot provoca gaze şi balonare sunt ceapa, merele, broccoli, varza și fasolea.
Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente trebuie să consumi și să eviți când ești bolnav