Ce să nu adaugi niciodată în cafea
După ce sună alarma de dimineață mare parte dintre noi ne îndreptăm spre bucătărie pentru a pregăti cafeaua. Dacă faci parte din categoria celor care nu pot să-și înceapă activitatea zilnică fără cana de cafea, atunci este indicat să știi ce anume să nu pui niciodată în ceașca de cafea pentru a te bucura de adevăratele beneficii pe care ți le oferă această licoare.
Elixirul negru care te ajută să funcționezi pe parcursul zilei nu are doar părți pozitive. Într-o încercare de a o prepara mai savuroasă s-ar putea să obții efectul contrar. Iată ce să nu pui niciodată în cafea dacă vrei să fie medicament și nu drog pentru organismul tău.
Afectează ficatul dacă o combini cu analgezice
Deși ficatul este un organ destul de rezistent o proporție de proximativ 75% din ţesutul hepatic poate fi afectat sau înlăturat chirurgical fără să apară insuficienţa hepatică. Însă chiar și asa el poate fi afectat destul de mult de excesul de cafea mai ales atunci când este combinată cu paracetamolul. Această descoperire a fost făcută publică după ce în anul 2007 cercetătorii de la Universitatea din Washington au făcut un studiu cu privire la electele cafelei în combinație cu alte elemente.
De asemenea consumul exagerat favorizează apariția osteoporozei deoarece ajută la eliminarea calciului din organism și a vitaminei D care ajută la fixarea calciului. Insomnia și dereglările hormonale, dantura, inima, ficatul toate au de suferit.
Nu combina aromele
Cafeaua se bea neagră și atât. Cu cât adaugi mai multe arome cu atât o faci mai toxică pentru sănătatea ta, deoarece ele conțin doze mari de zahăr și coloranți artificiali.
Dacă nu îți place simplă și vrei să îi schimbi gustul optează totuși pentru picături de extrat de vanilie sau mentă sau îndulcește-o cu fructe deshidratate.
Află pe clicksanatate.ro de ce nu e indicată combinarea cafelei cu lapte sau cu alcool!