Ce te privează de complicații ale hipertensiunii
Dacă nu este tratată, hipertensiunea arterială poate fi fatală. Persoanele care se confruntă cu această afecțiune prezintă un risc crescut de a dezvolta boli de inimă, infarct, comoții cerebrale sau blocaj renal.
Tratamentul pentru tratarea hipertensiunii arteriale se începe în primul rând prin corectarea stilului de viață, eliminând toți factorii de risc precum obezitatea, alcoolul, fumatul. În cazul în care nu se observă nicio ameliorare după o perioadă variabilă se începe tratamentul medicamentos.
Tensiunea arterială este indicat să se măsoare prima dată la ambele brațe, folosindu-se ulterior brațul cu cele mai mari valori. Este important ca în cazul în care te confrunți cu o astfel de afecțiune să deții un tensiometru personal cu ajutorul căruia să măsori periodic valoarea tensiunii.
O tensiune normală nu trebuie să depășească valoarea de 140 mmHg presiunea maximă și 90 mmHg presiunea minimă. Peste aceste valori se consideră că persoana suferă de hipertensiune. După ce a fost confirmată afecțiunea, este necesar un set de investigații pentru a stabili care este stadiul exact și ce tratament ar fi indicat.
Ce efecte secundare poate da tratamentul hipertensiv
Nu există hipertensiune arterială oscilantă. Aceasta este de fapt de multe ori o HTA neglijată, care nu este tratată corespunzător și care poate duce la complicații grave.
De multe ori, medicamentele pentru hipertensiune au și o serie de efecte secundare precum tuse, stare de discomfort, edeme cu umflături ale gleznelor.
Scopul terapiei antihipertensive este de a reduce morbiditatea și mortalitatea cardiovasculară.