Ce tip de carne este indicat să consumi
Ce tip de carne este indicat să consumi sau să eviți? Iată efectele beneficele, dar și cele nocive ale câtorva tipuri de carne.
Carnea roșie tratează anemia
Pe lângă faptul că, abundă în proteine care au rol important în procesul de dezvoltare şi creştere, aceasta este bogată şi în fier, potasiu, magneziu, zinc, fosfor, vitamina B6 şi vitamina B12. Prin urmare, nu trebuie exclusă dintr-o dieta sănătoasă şi variată, se recomandă un consum moderat ( nu mai mult de 350 g pe săptămână), deoarece previne şi tratează anemia.
Un consum crescut de carne roșie, datorită conţinutului în colesterol şi acizi graşi saturaţi, poate să favorizeze apariţia aterosclerozei, obezităţii, diabetului zaharat de tip 2 etc. Dintre tipurile de carne roşie se indică consumul în următorul fel: carne de vită, de porc şi de miel. Carnea de vită este cea mai indicată, deoarece faţă de cea de porc, conţine mai puţin colesterol, şi faţă de cea de miel se digeră mai uşor. Carnea de vită conţine și cea mai mare cantitate de creatinină, substanţă necesară pentru creşterea şi rezistenţa musculară.
Vezi ce alte tipuri de carne sunt indicate sau nu în dieta de zi cu zi, pe clickpentrufemei.ro.