Ce trebuie să știe orice femeie despre infecțiile vaginale
Frecvența infecțiilor vaginale este mai mare în perioada verii, putând crește cu aproape 50% față de restul anului. Află ce e de făcut ca ele să te ocolească și cum le recunoști de la primele semne pentru a le trata într-un timp mai scurt!
Simpla utilizare a unei toalete publice, consumul frecvent de alimente care conţin zahăr, stresul, administrarea pe o perioadă îndelungată de antibiotice – toate se numără printre cauzele apariţiei infecţiilor vaginale.
Simptome alarmante
Dacă observi la timp semnele unei infecţii, ai şanse mai mari ca aceasta să nu se agraveze şi să fie tratată mai uşor. Ar trebui să te pună pe gânduri simprome precum:
- mirosul puternic şi înţepător al zonei intime;- mâncărimile sau arsurile vaginale;- dureri resimţite în timpul urinării;- secreţia abundentă de culoare verde, galbenă, roz sau albă, cu sau fără miros.
Adresează-te unui medic ginecolog pentru începerea tratamentului.
Aşa previi o infecţie vaginală!
Infecţiile vaginale pot avea cauze variate, însă pot fi prevenite prin adoptarea unor măsuri simple de igienă personală!
Alege lenjeria intimă de bumbac
Bumbacul protejează zona intimă şi o menţine uscată, absorbind umiditatea, de altfel un mediu propice dezvoltării bacteriilor.
Află pe clicksanatate.ro cum se pot preveni infecţiile vaginale!