Ce trebuie să știi despre conjunctivită

5 octombrie 2017 14:26   Sănătate
Ultima actualizare:

Ochi roșii și lăcrimare excesivă? Astfel de simptome trebuie să te trimită la oftalmolog, întrucât poate fi vorba de conjunctivită. Membrana conjunctivă este cea care acoperă globul ocular și pleoapele, având rolul de a proteja ochiul și de a-i menține nivelul de umiditate constant. Inflamația acestei membrane duce la apariția conjunctivitei.

În funcție de cauzele apariței, conjunctivitele pot fi bacteriene sau virale, iar în acest caz sunt extrem de contagioase. Atunci când sunt declanșate de un alergen sau de o substanță chimică, conjunctivitele nu sunt contagioase.

Fardurile, o cauză frecventă

Conjunctivitele de natură bacteriană sau virală se răspândesc prin tuse, strănut sau folosirea în comun a obiectelor, cum sunt prosopul sau fața de pernă. Infecțiile virale se transmit prin virusurile herpes simplex, varicela zoster și Epstein Barr.

Conjunctivita microbiană se declanșează atunci când ochiul intră în contact cu bacterii, cum sunt streptococii, stafilococii, gonococii sau chlamydii. O altă cauză a apariției conjunctivitei sunt substanțele alergene, mai exact praful, polenul sau fardurile.

Lentilele de contact, fumul de țigară sau clorul din apa de la piscină pot irita, de asemenea, membrana ochiului, ducând la inflamarea acesteia. Cei care poartă lentile trebuie să întrerupă purtarea lor și să le folosească doar după un consult de specialitate. Netratate corespunzător, conjunctivele pot avea complicații cum sunt blefaritele (inflamarea pleoapelor), ulcere marginale sau infiltrații corneene.

Află pe Clicksanatate.ro opinia specialistului cu privire la tratament!

Combinații de plante pentru un ficat sănătos

Scapă de durerea de măsea cu aceste leacuri!

Mai multe