Ce trebuie să știi despre untul de arahide
Preferat de mulți, uns pe pâine sau ca umplutură în clătite, untul de arahide are numeroase beneficii dacă este consumat cu moderație.
Untul de arahide este un aliment sănătos. Conține proteine, sodiu, magneziu, calciu, potasiu, fier, precum și vitaminele A, B, C şi E. Se obține prin măcinarea boabelor de arahide prăjite, fiind considerat un aliment relativ neprelucrat.
Conține grăsimi sănătoase
Untul de arahide are un conținut ridicat de grăsimi, în mare parte, nesaturate, eficiente în scăderea colesterolului. Grăsimile conținute de untul de arahide sunt repartizate astfel: 50% mononesaturate, 20% saturate și restul, 30% polinesaturate – acizi grași de tip Omega-6 și Omega-3. Grăsimile polinesaturate măresc nivelul de colesterol bun din organism.
Sursă bună de proteine
Untul de arahide este o sursă naturală de proteine. Astfel, 100 de grame de unt de arahide conţin în jur de 24 grame de proteine, ceea ce este suficient pentru masa musculară. Desigur, ca și în majoritatea surselor de vegetale, proteinele din untul de arahide nu au anumiți aminoacizi esențiali.
Află pe Clicksanatate.ro care sunt bolile de care te ferește un consum moderat de unt de arahide!