Ce trebuie să știți despre Mierea de Manuka

5 mai 2017 19:29   Sănătate
Ultima actualizare:

Apiterapeuții din multe țări, preocupați de calitatea și de efectele mierii în organismul nostru, apreciază că Mierea de Manuca este un miracol al naturii, deoarece are cel mai ridicat conținut de antioxidanți!

Dintre toate tipurile de miere, licoarea dulce produsă de albinele care culeg nectarul florilor din arborele de Manuka (un arbore care creşte în Noua Zeelandă şi în sudul Australiei), atât de bogată în antioxidanți, combate  efectele de îmbătrânire cauzate de radicații liberi.  Mai mult, o dietă care conţine acest sortiment de miere ajută la regenerarea celulelor pielii şi la producerea de colagen. În plus, acest sortiment de miere are cele mai multe proprietăţi antibacteriene. De aceea Mierea de Manuka, spre deosebire de antibioticele de sinteză, care au efecte secundare, este singurul sortiment de miere din lume care poate să distrugă cele mai puternice microorganisme bacteriene şi fungice. Printre acestea se numără Helicobacter Pylori, o bacterie care infectează şi inflamează mucoasa gastrică şi duodenul (bacterie vinovată de producerea ulcerelor), E.coli, numită şi „bacteria colonului iritabil” sau stafilococul auriu, extrem de periculos.  

Opinia specialiștilor din Noua Zeelandă

O echipă de  specialişti de la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă, condusă de dr. Peter Molan, studiază de mai bine de 15 ani beneficiile acestui sortiment de miere asupra calităţii vieţii şi a clasificat-o în funcţie de puterea ei terapeutică. În acest sens, el a creat un sistem de evaluare numit UMF (Unique Manuka Factor) şi a precizat că, pentru ameliorarea problemelor de sănătate, mierea trebuie să aibă un UMF de cel puţin 10 +, iar pentru combaterea proceselor de îmbătrânire se poate folosi Miere de Manuka UMF 15 +, UMF 18 + şi UMF 20 +.    

Cum se administrează Mierea de Manuka

Persoanele care răcesc ușor, dar și cele care se confruntă cu probleme ale sistemului digestiv: gastrite, ulcer duodenal, indigestii, gastro-esofagite de reflux, trebuie să consume prima linguriţă  de miere dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun. După acest răsfăţ dulce, persoanele respective ar putea să  mănânce cereale cu lapte sau cu iaurt şi fructe. În timpul zilei, cei care urmează un tratament cu Miere de Manuca, recomandat de specialist, trebuie să consume câte două linguriţe de miere înaintea meselor principale. În continuarea tratamentului, seara, se consumă una-două linguriţe de miere, adăugată într-o budincă sau într-o porţie de cereale sau de kefir. Specialiștii precizează că persoanele care urmează o astfel de dietă, cel puţin o lună, vor constata că starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit simţitor, iar sistemul lor imunitar s-a întărit  considerabil.   

Mai multe